Vakuová balička v červenostříbrné barvě s použitím zejména ve větších domácnostech. Možnost i občasného použití: - menší obchody - řeznictví a uzenářství - restaurace Technické údaje: - Barevné provedení: červenostříbrná -… Více informací
Vakuová balička v červenostříbrné barvě s použitím zejména ve větších domácnostech.
Možnost i občasného použití:
- menší obchody
- řeznictví a uzenářství
- restaurace
Technické údaje:
- Barevné provedení: červenostříbrná
- Funkce:
a) odsávání vzduchu ze sáčků a zatavení kvalitním pevným svárem
b) odsávání vzduchu z externích nádob pomocí hadičky
- 1 pumpa o výkonu 10 l/min
- vakuování: 0,8 bar
- Světelná signalizace doby svařování (automatické/manuální svařování)
- El. napětí: 230V, 50Hz, 300W
- Rozměry v cm (délka, šířka, výška): 39x14x10
- Váha: 3,15 kg
Balení obsahuje:
- vakuovou baličku
- odsávací hadičku
- nůž na uřezání vakuovací rolky
- 5 ks vakuovacích sáčků o rozměru 20x30cm
Certifikáty a povolení:
Označení: - evropská známka kvality
Homologační známky
Výrobek schválen F.I.C., testován Asociací AITA
V čem je vakuování lepší než tradiční konzervace?
Běžný způsob - zavařování potravin v horké vodě je jednak zdlouhavý proces,a kromě toho je potřeba mít vybavení a mít chladné místo k uskladnění. A co je nejdůležitější – pro některé potraviny jako uzeniny nebo sýry je tento způsob zcela nevhodný. Je také dokázáno, že varem se ztratí většina vitamínů a minerálních látek.
Vakuovací systémy poskytují daleko vyšší komfort. Fungují na jednoduchém principu uchovávání potravin bez přístupu vzduchu, který se pomocí ruční pumpy z obalu odsaje. Tím zůstanou v potravinách zachovány vitamíny, minerály a výživné látky, bakterie ani škodlivé organismy se nemohou rozmnožovat a tím se nemohou potraviny zkazit. Nedochází k vysychání ani k vzájemnému přenosu pachů, potraviny si zachovají svoji kvalitu a čerstvost. Vakuování umožňuje skladovat potraviny v chladničce či mrazničce a rychle mít po ruce připravené jídlo, které pak stačí jen ohřát.
Uchování vakuovaných potravin:
V ledničce – vakuově zabalené potraviny systémem Magic Vac jsou chráněny před oxidací a brání rozkladu biologicky aktivních látek. Brání ztrátě původní chuti a uchování se výrazně prodlouží.
V mrazničce - Vakuované potraviny jsou chráněny před ztrátou vody, načichnutím potravin v mrazničce a ztrátou původní chuti. Dále vakuovací systém Magic Vac chrání potraviny před poškozením mrazem.
Při pokojové teplotě – Doporučuje se vakuovat suché potraviny jako jsou těstoviny, rýže, suchary, sušené ovoce, čaj, kávu, koření, luštěniny atd. Dále všechny potraviny jako např. džem, med, naložená zelenina a sýry. Tyto potraviny uchované ve vakuu jsou chráněny před parazity, plísněmi, bakteriemi a jinými mikroby, udržují si původní barvu a chuť.
Doba uchování potravin vakuováním s Magic Vac:
Potraviny chlazené 5-2°C | Doba uchování bez vakuování | Doba uchování v Magic Vac |
Červené maso | 3-4 dny | 8-9 dnů |
Bílé maso | 2-3 dny | 6-9 dnů |
Ryby celé | 1-3 dny | 4-5 dnů |
Zvěřina | 1-3 dny | 5-7 dnů |
Uzeniny | 7-15 dnů | 25-40 dnů |
Krájené uzeniny | 4-6 dnů | 20-25 dnů |
Měkké sýry | 5-7 dnů | 14-20 dnů |
Tvrdé sýry | 15-20 dnů | 25-60 dnů |
Zelinářské produkty | 1-3 dny | 7-10 dnů |
Ovoce | 5-7 dnů | 14-20 dnů |
Potraviny vařené, upravované | ||
Kaše, polévky zeleninové | 2-3 dny | 6-10 dnů |
Těstoviny, rýže | 2-3 dny | 6-8 dnů |
Maso vařené, pečené | 3-5 dnů | 10-15 dnů |
Měkké pečivo | 2-3 dny | 6-8 dnů |
Olej na fritování | 10-15 dnů | 25-40 dnů |
Potraviny zmražené -18-2 °C | ||
Maso | 4-6 měsíců | 15-20 měsíců |
Ryby | 3-4 měsíce | 10-12 měsíců |
Zelenina | 8-10 měsíců | 18-24 měsíců |
Potraviny s pokojovou teplotou 25-2°C | ||
Chléb | 1-2 dny | 6-8 dnů |
Balené sušenky | 4-6 měsíců | 12 měsíců |
Těstoviny | 5-6 měsíců | 12 měsíců |
Rýže | 5-6 měsíců | 12 měsíců |
Mouka | 4-5 měsíců | 12 měsíců |
Suché ovoce | 3-4 měsíce | 12 měsíců |
Mletá káva | 2-3 měsíce | 12 měsíců |
Čaj sypaný | 5-6 měsíců | 12 měsíců |
Práškové mléko | 1-2 měsíce | 12 měsíců |
Potraviny v prášku | 1-2 měsíce | 12 měsíců |
Pozn. Údaje v tabulce jsou pouze orientační. Trvanlivost závisí také na počáteční čerstvosti balených potravin a na správném použití Magic Vac.
Kombinace přístrojů MAGIC VAC® s originálním příslušenstvím MAGIC VAC vytváří optimální vakuový obalový systém. Patentovaná technologie italské společnosti Flaem Nuova SpA.
Systém MAGIC VAC znamená přirozený způsob uchovávání potravin pomocí odsátí vzduchu. Kombinací strojů MAGIC VAC s originálním příslušenstvím MAGIC VAC vzniká vakuový obalový systém, který zajišťuje maximální ochranu potravin a zachování jejich přirozené chuti. Může zaručit naprostou bezpečnost při používání, protože materiály používané při výrobě splňují požadavky nejpřísnějších mezinárodních norem a pokynů pro styk s potravinami. Přístroje a příslušenství MAGIC VAC využívají patentované technologie, jsou vyrobené v Itálii za přísně kontrolovaných podmínek tak, aby byla zajištěna maximální kvalita a spolehlivost. Společnost Flaem Nuova SpA se tak stala jedním z předních světových hráčů v oboru.
Zdravé a bezpečné zabalení svačiny do školy? Vakuové balení Vám zajistí čerstvost svačiny a zároveň ochrání obsah školní tašky Vašeho potomka před ušpiněním.
Máte v lednici rozbalené aromatické potraviny? Po zabalení takovýchto potravin vakuovou baličkou zabráníte nepříjemnému zápachu v lednici a ostatní potraviny ochráníte před načichnutím.
Hodně cestujete? Pokud se chystáte na dovolenou nebo na delší cestu, můžete si zavakuovat balíčky potravin přesně podle množství, které najednou spotřebujete. Větší množství malých balíčků Vám zajistí čerstvost Vašich potravin. Výhodou je, že vždy otevřete jen tolik balíčků, kolik sníte a zbytek zůstane pro pozdější použití.
Potřebujete uložit sezónní oblečení? Vakuově zabalené oblečení a jiné potřeby budou chráněny před vlhkem a moli. Jistě oceníte i úsporu místa při ukládání oblečení, protože vysátím vzduchu se objem uloženého oblečení zmenší.
Potřebujete uchovat sypké potraviny? Sypké potraviny lze vakuovat v nádobách Magic Vac.