Vakuové balení uchová Vaše potraviny čerstvé. Jde o přirozený způsob uchovávání potravin pomocí odsátí vzduchu. Vakuově zabalené výrobky jsou hermeticky uzavřeny ve vakuu - vzduchoprázdnu. Zdravého a delšího uchování potravin tak dosáhnete i bez použití konzervačních a jiných chemických látek. Potraviny neztrácí chuť, jsou chráněny před bakteriemi, plísněmi a dalšími mikroorganismy, uchovány jsou vitamíny, nutriční hodnoty, podstatně se prodlužuje jejich trvanlivost.
Vakuové balenívýhodně využijeme pro uložení sezónního oblečení. Vakuově zabalené oblečení a jiné potřeby budou chráněny před vlhkem a moly. Jistě oceníte i úsporu místa při ukládání oblečení, protože vysátím vzduchu se objem uloženého oblečení zmenší.
Vakuovačka najde využití i na cestách či při venkovních aktivitách. Rybářům poslouží ke zpracování úlovků na místě, chalupářům při sklizni úrody nebo při přepravě jídla, které se uvaří později.
Vakuové balení uchová potraviny čerstvé. Účelem vakuování potravin je dosáhnout prodloužení jejich trvanlivosti. Díky vakuování si potraviny uchovávají svoji čerstvost, čistotu, vůnim chuť a kvalitu. Vyhneme se tak jejich znehodnocení.
- Potraviny uchovávané ve vakuu (tj. ve vzduchoprázdnu) mají mnohem delší trvanlivost,
ať už jsou skladovány ve spíži, lednici nebo mrazničce. Jsou připraveny k budoucímu použití.
- Vakuované aromatické potraviny můžete skladovat v lednici spolu s ostatními potravinami.
- Káva, rýže, mouka a suché ovoce vydrží ve vakuu mnohem déle i při pokojové teplotě.
- Na dovolenou, na chalupu nebo na dlouhou cestu si můžete zavakuovat balíčky potravin přesně podle množství, které najednou spotřebujete.